Ve finále play off se střetnou Praga a Vyškov


O cestě do ragbyového  finále se rozhodovalo v pražském derby mezi vítězem základní části  ligy na svém hřišti hrajícími borci Pragy a hostujícími hráči Sparty Praha, kteří se do play off probojovali až ze čtvrtého místa v tabulce. Sparťané stihli držet krok se soupeřem jen v prvním poločase, kdy vedli  6:0, ve třicáté minutě ještě 16:14, ale pak, když  v krátkém čase dostali dvě pětky, už Praga vedení nepustila. V půli vyhrávala  28:16.

Druhý poločas už byl plně ve znamení borců Pragy, kteří položili Spartě ještě další čtyři pětky, zatímco Sparta snížila stejným způsobem jen jednou. Výhra Pragy na položené pětky 8:2 a na skore 56:23 byla podle soudu hrajícího trenéra Sparty Antonína Brabce zasloužená.

"Pevně jsem věřil, že vyhrajeme. Věděli jsme, že Spartu provází  na jaře velká marodka a bude hrát v kombinované sestavě. Nu a my jsme proti Spartě měli kromě základní sehrané sestavy i silnější lavičku. Nakonec o výsledku rozhodla  i naše lepší fyzička. Jsem rád, že jsme vyhráli  a ještě vysokým rozdílem a k tomu  mne potěšilo, že se utkání, při kterém bylo položeno hodně pětek,  divákům líbilo," řekl pro ragbyoový magazín Českéragby.cz trenér Pragy Eduard Krütner mladší.


Pavel Syrový s Michalem Kulhánkem bojují o míč s Hřebačkou ze Sparty (Foto: Petr Skála)


Ve druhém semifinále si poradil Vyškov s Tatrou Smíchov, kterou zdolal  23:5 (21:5)  

"Tatra měla silnější roj, s kterým se chtěla dostat po změně stran ještě  do hry, ale pouze snížila z 21:5 na 21:12. Pražany jsme pak uhlídali a poslední slovo patřilo našim hráčům, kteří dali Tatře čtyři pětky. Každopádně se těšíme  do Prahy na finále," řekl po utkání ve Vyškově  trenér vítězného celku Martin Hudák.  

Praga Praha - Sparta Praha  56:23 (28:16)
Pětky 8:2. Body:  Čížek 17, Fořt  14, Syrový 10, Matras, Hošek a Šroubek po 5 - Vokrouhlík 13, Křižánek a Sulamanidze po 5. Rozhodoval Heřman, Haitman a Oczadlý.

JIMI Vyškov - Tatra Smíchov 28:12 (21:5)

Pětky 4:2. Rozhodoval Rázga


Finále Praga Praha - Vyškov  se hraje v sobotu 30. května 201 od 14 hodin v Praze ve Vysočanech
O třetí místo Tatra Smíchov - Sparta Praha  se hraje  rovněž v sobotu 30. května 2015 od 11 hodin pod Strahovem.